Tagtik

Vraagt Laporta dat de Clasico herspeeld wordt?

Barça verloor zondag met 3-2 bij Real Madrid nadat een doelpunt van Lamine Yamal werd afgekeurd. Er waren geen beelden waarop de VAR het doelpunt kon valideren, omdat er in La Liga geen doellijntechnologie wordt gebruikt.

De hoop van Barça op een verbluffende comeback in La Liga werd zondag de bodem ingeslagen toen ze de Clasico verloren van Real Madrid (3-2), dat nu elf punten voorsprong telt op Barcelona in het klassement. De wedstrijd werd ontsierd door controverse in de 28e minuut toen de Catalaanse vleugelspeler Lamine Yamal zijn afvallende bal uit een corner gered zag worden door Andrei Lunin. De bal leek aanvankelijk over de lijn te zijn geweest. Maar er waren geen beelden waarop de VAR het doelpunt aan Barça kon toekennen, omdat er geen doellijntechnologie is in La Liga.

Na de wedstrijd ging Barcelona in de aanval. “De voetbalwereld genereert veel geld, maar er is niets voor wat belangrijk is. Het is een schande,” zei Marc-André Ter Stegen. De Duitse doelman van Barcelona kreeg maandag gelijk van voorzitter Joan Laporta in een video die op de sociale netwerken van de Culés werd geplaatst.

“Als club willen we zeker weten wat er is gebeurd en daarom vraagt FCB de Technische Scheidsrechterscommissie van de Spaanse voetbalbond onmiddellijk om een volledige verzameling van beelden en geluid van het incident”, zei de baas van de Catalaanse club in een video van meer dan vier minuten.

Hij voegde eraan toe: “Als de club na analyse van deze documentatie tot de conclusie komt dat er een fout is gemaakt bij de beoordeling van het incident, zullen we alle beschikbare maatregelen nemen om de situatie ongedaan te maken, uiteraard zonder juridische stappen uit te sluiten. (…) We sluiten niet uit dat we vragen om de wedstrijd te herspelen, zoals gebeurde in een andere wedstrijd in Europa vanwege een fout van de VAR.”

(Nicolas Calvet/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren