Tagtik

UEFA opent “tuchtzaak” tegen Barça

De UEFA heeft een “disciplinaire zaak” geopend tegen de Catalaanse club in verband met het gedrag van ten minste twee Barcelona-supporters op de bezoekersparkeerplaats van het Parc des Princes op woensdagavond: zij brachten Hitlergroeten en deden een aap na tijdens de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League tegen PSG (2-3).

Volgens onze informatie heeft de Europese instantie een “disciplinaire zaak” geopend tegen Barcelona, voordat er hoogstwaarschijnlijk sancties worden opgelegd. De Catalaanse club zou het in de volgende ronde zonder uitsupporters kunnen stellen als het de halve finale van de competitie haalt.

De twee betrokken personen werden donderdagochtend door de politie gearresteerd. PSG heeft drie klachten ingediend: de eerste voor het eren van een oorlogsmisdaad, de tweede voor racistische openbare belediging en de derde tegen onbekenden om eventuele andere daders te identificeren.

”Paris Saint-Germain veroordeelt krachtig alle vormen van discriminatie en wil er nogmaals op wijzen dat er geen plaats is voor discriminatie in stadions of in de maatschappij,” verklaarde de Parijse club in een persbericht. Het Parc des Princes is een ontmoetingsplaats voor alle voetbalfans. Wij zijn één team tegen racisme en alle vormen van discriminatie.

Deze drie klachten komen boven op de klachten die zijn ingediend door de verenigingen SOS Racisme en Sportitude. Daarnaast is er een onderzoek geopend naar het verheerlijken van een oorlogsmisdrijf en racistische publieke belediging.

(Etienne Moatti/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren