Tagtik

Seizoen voorbij voor De Jong

Zondag werd hij in de wedstrijd tegen Real Madrid per brancard afgevoerd: de Nederlander Frenkie De Jong zal dit seizoen niet meer voor Barcelona spelen, aldus ESPN NL. Zijn deelname aan het UEFA EK komt echter niet in het gevaar.

Een dubbele klap voor Barcelona. Zij verloren zondag niet alleen de Clasico (3-2) van hun eeuwige rivalen Madrid, maar raakten ook Frenkie De Jong kwijt aan een blessure toen hij in de blessuretijd van de eerste helft per brancard werd afgevoerd na een botsing met Federico Valverde.

De Catalaanse club heeft verklaard dat hun Nederlandse middenvelder last heeft van een verstuikte rechterenkel. ESPN NL meldt dat de voormalig Ajax-speler zijn laatste wedstrijd van het seizoen voor Barça speelde, maar dat zijn deelname aan het EK niet in gevaar is. Nederland neemt het deze zomer in Duitsland in Groep D op tegen Frankrijk, Polen en Oostenrijk.

Aan het begin van het seizoen hield een verstuikte enkel De Jong bijna twee maanden aan de kant. Daarna volgde nog een blessure aan de middenvoet die hem in maart van het veld hield. De Nederlander maakte zijn rentree in de Champions League tegen PSG in de heenwedstrijd van de kwartfinale, die Barça met 2-3 won. Het was een comeback van korte duur…

(Nicolas Calvet/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren