Tagtik

Koeman over Luis Enrique: “Zijn uitspraken zijn misplaatst”

Ronald Koeman was niet blij met de opmerkingen van Luis Enrique in aanloop naar de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tussen PSG en Barça.

De persconferentie van Luis Enrique voorafgaand aan de wedstrijd heeft veel teweeg gebracht. Op de vraag welke coach het meeste Barça-DNA vertegenwoordigde tussen hemzelf en zijn tegenhanger (en oud-speler) Xavi, antwoordde de coach van de Parijzenaars zonder aarzelen: “Ik ben het. Het is geen mening, kijk maar naar de gegevens: balbezit, doelkansen, hoge druk, trofeeën en titels.“

Xavi van zijn kant ging hierover niet in discussie, maar de uitspraken van Luis Enrique zijn niet onopgemerkt gebleven. De Catalaanse pers nam het hem al snel kwalijk na de 2-3 nederlaag van zijn ploeg tegen de Catalaanse club.

Bij de lancering van de Koeman Cup, een golf- en padelevenement voor het goede doel in Catalonië, reageerde de Nederlandse coach Ronald Koeman, oud-speler (1989-1995) en oud-coach van Barcelona (augustus 2020-oktober 2021), op de opmerkingen van de coach van PSG: “Zijn uitspraken voor een wedstrijd als deze zijn misplaatst. Ik denk niet dat het een goed idee is om voor een wedstrijd over zo’n onderwerp te praten.“

“Het DNA van Barça is winnen. Er zijn drie belangrijke namen: Johan (Cruyff), die het heeft uitgevonden. Pep (Guardiola), die het beste voetbal speelde. En Messi. Als je Messi hebt, hoef je niet eens over DNA te praten,” voegde de 61-jarige Nederlandse coach eraan toe.

(Nicolas Calvet/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren