Tagtik

99 zweepslagen voor Cristiano Ronaldo, na overspel?

Het lijkt misschien volkomen surrealistisch, maar het gedrag van de Portugese voetbalster Cristiano Ronaldo tijdens zijn bezoek aan Iran werd zo ongepast gevonden dat hij de volgende keer dat hij het land bezoekt gegeseld kan worden. Dat meldt de Iraanse nieuwssite Sharq Emroz.

De Portugese ster reisde afgelopen september met zijn club Al-Nassr naar de Iraanse hoofdstad Teheran. Daar nam hij het in de Aziatische Champions League op tegen de Iraanse ploeg Persepolis.

Voor de wedstrijd ontmoette de Portugees de Iraanse kunstenares Fátima Hamami, die hem een schilderij overhandigde die ze van haar grote idool CR7 had gemaakt… met haar voeten. Om haar te bedanken omhelsde Ronaldo haar, op verzoek van Hamami.

De video van deze ontmoeting circuleerde al snel op sociale netwerken, met zeer onverwachte gevolgen voor de voetballer. 

Volgens lokale media - zoals het Iraanse portaal Sharq Emroz - hebben veel Iraanse advocaten een klacht ingediend tegen dit gebaar, omdat volgens de Iraanse wet het aanraken van een ongetrouwde vrouw gelijk staat aan overspel.

Volgens dezelfde media reageerde de Iraanse rechtbank snel en veroordeelde Ronaldo tot 99 zweepslagen, die hij bij zijn volgende reis naar Iran zal ontvangen.

(HL met LM/Source: Sharq Emroz, HLN/Illustration picture: Nguyen Dung via Pixabay)

 

 

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren