Tagtik

Plugge heeft genoeg van het geploeter op het gebied van veiligheid

De baas van de Visma-Lease a bike ploeg, Richard Plugge, vertelde AFP zaterdag dat hij het “beu” was dat het zo lang duurde om veiligheidsmaatregelen in de wielersport te implementeren.

De afgelopen dagen haalden verschillende vreselijke valpartijen in het peloton het nieuws haalden. Richard Plugge, de baas van de Visma-Lease wielerploeg vertelde AFP dat hij het “beu” was dat de invoering van extra veiligheidsmaatregelen in het wielrennen zo lang duurde.

“Ik ben het beu dat het zo lang duurt, want we praten er nu al vier jaar over. Ik roep de UCI op om vooruitgang te boeken. Ik weet dat David Lappartient (voorzitter van de Internationale Wielerunie) er voorstander van is. Laten we ervoor gaan,” verklaarde de Nederlander, die zijn twee sterren, Wout Van Aert en Jonas Vingegaard, kort na elkaar verloor na zware valpartijen.

“De problemen worden niet in een week opgelost. Dus we kunnen net zo goed meteen beginnen,” voegde hij eraan toe. ”We hebben een kant-en-klare oplossing met SafeR (een orgaan opgericht door de UCI). Maar iedereen houdt zich in, om redenen van ego of politiek. We hebben al genoeg waarschuwingssignalen gehad.”

De eerste aanbeveling van Plugge is om “te kijken naar de manier waarop de races worden georganiseerd”. “De teams zijn veel professioneler geworden, maar sommige organisatoren lopen achter. Laten we hen ook de middelen geven om zich te ontwikkelen, net als de wedstrijdcommissarissen. ASO (dat de Tour de France en Parijs-Roubaix organiseert) en Flanders Classics doen heel goed werk, maar anderen doen het minder goed,” benadrukte hij.

“Ik juich het initiatief van ASO toe om de aanpak van de Trouée d’Arenberg te veranderen. Het is een moedige zet. Goed of slecht, het maakt niet uit. Er zit in ieder geval beweging in”, zei hij aan de vooravond van Parijs-Roubaix, waar de organisatoren een chicane hebben geïnstalleerd bij de ingang van de beroemde kasseiensector.

(Rémi Laxague/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren