Winst voor Luik in de Scooore! League, Oostende naar de Last 32 van de EuroCup

1. In de Scooore League heeft Luik de inhaalwedstrijd van de 11e speeldag gewonnen van Leuven Bears. Via 28-20 in het eerste kwart liep de thuisploeg uit tot 51-36 bij de rust. In het derde kwart poogde Leuven de kloof te verkleinen (63-50), maar de zege van Luik kwam niet meer in gevaar. Eindstand: 89-70. Luik staat achtste in de stand met 4 op 10, Leuven op een gedeelde negende plaats met 2 op 10.

2. Charleroi heeft in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden tegen Oldenburg (62-75), waarmee de kansen op kwalificatie heel erg geslonken zijn. De Carolo's waren de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen: via 15-20 ging het naar 26-38 bij de rust. In het derde kwart liep Oldenburg uit tot 40-60. Even kwamen de Spirous nog dreigen tot 60-69, maar de Duitsers hielden stand: 62-75.

3. Oostende heeft wel zijn ticket voor de Last 32 van de EuroCup te pakken na een zege in en tegen Lyon Villeurbanne. Na 19-19 in het eerste kwart pakte BCO een kleine bonus in het tweede kwart: 34-38. De kloof werd uitgediept tot 49-57 in het derde kwart, maar in het slotkwart kwam Villeurbanne nog terug tot 60-63. Onder impuls van uitblinker JP Prince (foto) won Oostende met 70-78. (DC/Picture: Belga)