Tagtik

Scooore! League: zeges voor Antwerp Giants en Oostende

1. Antwerp Giants blijft het goed doen in de Scooore! League: in het burenduel tegen Kangoeroes Willebroek pakken de Giants de vierde zege in vijf wedstrijden. Voor de rust was de kloof al geslagen: via 27-15 na het eerste kwart kon de thuisploeg gaan rusten met een comfortabele 51-32 voorsprong. Na de pauze verkleinden de Kangoeroes nog enigszins de kloof: 67-51 na 30 minuten, 90-77 bij het eindsignaal. De Kangoeroes blijven dus op zoek naar hun eerste zege, de Giants nestelen zich op de tweede plaats na Okapi Aalstar. Volgende zaterdag belooft de topper tussen Aalstar en de Giants in het Forum dus heel wat spektakel te zullen bieden.

2. Ook Oostende blijft met 4 op 5 in het spoor van de leider. De kustjongens pakken de zege bij Brussels, maar konden pas in het slot afstand nemen van de thuisploeg. Via 18-21 na 10 minuten ging het naar 38-38 bij de rust. De thuisploeg nam de leiding in het derde kwart (58-55), maar een uitstekend slotkwart onder leiding van Dusan Djordevic (11 punten in het vierde kwart) bezorgde BCO de zege: 69-84.

3. Dinsdagavond wordt de vijfde speeldag afgesloten met het Waalse duel tussen Luik en Bergen. Beide ploegen kenden dit seizoen nog maar weinig succes: Luik haalde slechts 1 op 4, Bergen 1 op 3. (DC/Picture: Belga)