Scooore! League: winst voor Okapi Aalstar en Willebroek

1. Okapi Aalstar heeft zaterdag het duel om de tweede plek in het klassement gewonnen van Limburg United. De Ajuinen startten fel in het eerste kwart (34-24) en konden met een flinke bonus de rust in: 53-40. Na de pauze kwam de zege voor Okapi niet meer in het gedrang: via 76-60 ging het naar 97-76. De Aalstenaars staan nu met 9 op 13 op de tweede plek, met drie zeges minder dan leider Oostende. Limburg United leed in het Forum zijn derde opeenvolgende nederlaag, maar blijft wel derde in de stand met 8 op 13.

2. Kangoeroes Willebroek zorgen voor een verrassing door hun derde zege van het seizoen te pakken tegen Proximus Spirou. Charleroi leek op weg naar de zege, maar gooide die nog weg in een spannend slotkwart. Na 13-25 in het eerste kwart stonden de bordjes bij de rust op 33-45. Na 30 minuten stonden de bezoekers met 48-59 nog comfortabel door. Een laatste kwart van 30-16 bezorgden de Kangoeroes een nipte zege: 78-75.

3. Zondagmiddag sluiten de duels Verviers Pepinster-Leuven Bears (live op Proximus 5 vanaf 14.50 uur) en Brussels-Luik speeldag 14 af. (DC/Picture: Belga)