Scooore! League: Willebroek stunt tegen Okapi Aalstar

1. Willebroek pakt een stuntzege tegen Okapi Aalstar, de tweede opeenvolgende zege voor de Kangoeroes, de tweede opeenvolgende nederlaag voor de Okapi's. Na 18-18 in het eerste kwart gingen de ploegen rusten bij een 32-32 gelijkstand. Willebroek maakte het verschil in het derde kwart (58-47) en behield de voorsprong: 82-71. Bij de Kangoeroes was D.J. Shelton goed voor 29 punten. Willebroek laat de laatste plaats nu over aan Brussels, terwijl Aalstar Limburg United naast zich moet dulden op de tweede plaats met 7 op 9.

2. Oostende neemt de leiding met 8 op 9 na de uitzege bij Verviers-Pepinster. De bezoekers konden via 16-20 in het eerste kwart gaan rusten met een een voorsprong: 26-35. De kloof werd in het derde kwart nog uitgediept tot 36-59. De kustjongens konden de wedstrijd rustig uitspelen tot 65-79.

3. Zondagnamiddag sluiten Leuven Bears en Bergen de 10e speeldag van de Scooore! League af. Leuven (met 2 op 7) en Bergen (met 3 op 8) kunnen de zege goed gebruiken. Het duel is live te volgen op Proximus 5 vanaf 14.50 uur. (DC/Picture: Belga)