Scooore! League: vlotte winst voor Bergen

1. Bergen pakt een zege on the road tegen Willebroek dat de hele wedstrijd op achtervolgen was aangewezen. Na 15-31 na het eerste kwart konden de bezoekers met een mooie voorsprong de rust in: 39-52. In het derde kwart kwam de thuisploeg tot op zes punten (56-62), maar na 56-68 na 30 minuten speelde Bergen de wedstrijd vlot uit. Eindstand: 77-93. Bergen deelt nu de vierde plaats met Charleroi en Verviers-Pepinster met 7 op 13.

2. Oostende begint woensdag in en tegen Sevilla aan de tweede ronde van de Eurocup. Ook vorig seizoen bereikten de kustjongens de Last 32. Toen vielen ze in een groep met de latere finalisten Valencia en Kazan. "Nu starten we in een meer realistische groep," aldus manager Debaere in Het Laatste Nieuws. Naast Sevilla zitten ook het Litouwse Rytas Vilnius en het Poolse Turow in de groep. Oostende reisde af naar Spanje zonder aanvoerder Djordjevic. "Hij heeft al een maand last en we willen geen risico nemen in deze fase," zo zegt coach Gjergja. "Andere jongens moeten nu tonen dat ze er klaar voor zijn." (DC/Picture: Belga)