Tagtik

Scooore! League: verzekert Limburg United zich van de top zes?

1. Speeldag 20 van de Scooore! League begint vrijdagavond met het duel tussen Limburg United en Luik. Met nog drie wedstrijden voor de boeg in de eerste fase van de competitie kan de neo-eersteklasser zich bij winst tegen de Luikenaars verzekeren van een plek bij de top zes. Bij de Limburgers is het wel al van 28 november van vorig jaar geleden dat zij in eigen huis wonnen. Met 6 op 9 buitenshuis is Limburg United 'on the road' beter dan in de eigen Alverbergzaal: daar haalden de Limburgers 4 op 8.

2. Bij Leuven Bears wordt het contract van coach Jurgen Van Meerbeeck na dit seizen niet verlengd. Van Meerbeeck was vijf seizoenen de sportieve baas bij de Beren en was de grote gangmaker van het project dat jong en Belgisch talent een kans gaf bij Leuven. Volgens Het Laatste Nieuws wordt het contract niet verlengd wegens een verminderd werkbudget en een mogelijke terugstap naar een semi-professioneel statuut. Wat de toekomst voor Van Meerbeeck brengt, weet hij nog niet. "Ik sta nu 33 jaar in het vak en heb altijd mijn hobby als beroep kunnen uitvoeren. Basketbal is een passie voor mij waar ik volledig voor leef. Maar ik besef heel goed dat de plaatsjes duur zijn," zo zegt hij in Het Nieuwsblad.

3. Zaterdagavond staan de camera's van Proximus 5 opgesteld in het Forum voor de traditionele carnavalswedstrijd van Okapi Aalstar. Spektakel gegarandeerd, want de tegenstander die dit jaar mee mag vieren in de knotsgekke carnavalssfeer is leider Oostende.  De wedstrijd is live te volgen vanaf 20.20 uur. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren