Tagtik

Scooore! League: topper in Limburg... en Henegouwen

1. Leider Oostende staat vrijdagavond voor een moeilijke verplaatsing naar Limburg United, de revelatie van dit seizoen in de Scooore! League. Oostende, met 10 op 11, telt twee overwinningen meer dan de neo-eersteklasser en is toch favoriet voor de zege, aldus basketlegende Rik Samaey in Het Nieuwsblad: "Oostende heeft iets meer maturiteit, maar in één wedstrijd kan de vorm van de dag doorslaggevend zijn. Het kan alle kanten uit."

2. De camera's van Proximus 5 staan opgesteld in de Spiroudome voor de Waalse topper tussen Proximus Spirou en Bergen, de nummers vier en vijf uit klassement, allebei met 6 op 11. De Spirous kunnen zich vanaf nu helemaal concentreren op de nationale competitie na de uitschakeling in de EuroCup, Bergen is een van de 3 Belgische clubs (samen met Okapi Aalstar en Antwerp Giants) in de Last 16 van de Eurochallenge.

3. Zaterdag staan de overige drie wedstrijden van de speeldag op het programma: Antwerp Giants ontvangt Brussels, Okapi Aalstar trekt naar Verviers-Pepinster en Leuven Bears neemt het in eigen huis op tegen Kangoeroes Willebroek (live te volgen op Proximus 5 vanaf 20.20 uur). Luik is op deze speeldag bye.(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren