Tagtik

Scooore! League: speeldag 6 vol topaffiches!

1. Vrijdagavond staan de camera's van Proximus 5 opgesteld in de Hall du Paire voor het duel tussen Verviers-Pepinster en Luik. De Pepins doen het goed in dit seizoensbegin met 3 zeges op 5 wedstrijden. Bij Luik gaat het heel wat minder: de ploeg van coach Bastianini won nog maar één keer. Het duel is live te volgen op Proximus 5 vanaf 20.20 uur.

2. Nog vrijdag trekt Limburg United naar de Spiroudome voor het duel tegen Proximus Spirou. De Spirous tankten woensdag vertrouwen met hun eerste winst in de Eurocup, maar hadden dus maar één dag om te recupereren. Misschien kan Limburg United daarvan profiteren om zijn vierde zege van het seizoen te pakken. "Op dit moment is Charleroi als een gewond dier, maar we maken met veel vertrouwen die moeilijke verplaatsing," aldus Dennis Donkor in Het Nieuwsblad. Hij beklaagt zich niet dat hij de overstap maakte van Antwerp Giants naar de nieuwe Limburgse ploeg: "Niet alleen de sportieve prestaties zijn schitterend, maar het basketbal leeft hier ook echt."

3. De zesde speeldag wordt zaterdag afgesloten met Leuven-Brussels en de toppers Bergen-Oostende (live op 5) en Okapi Aalstar-Antwerp Giants. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren