Tagtik

Scooore! League: pakt Oostende 12 op 12?

1. Oostende-Antwerp Giants is de opener van de 14e speeldag in de Scooore! League, vrijdagavond live te volgen op Proximus 5 vanaf 20.20 uur. Oostende staat autoritair aan de leiding met 11 op 12 en pakte in de maand december zes zeges op zes wedstrijden. In de competitie en de Belgische beker zitten de kustjongens aan een reeks van 32 zeges op rij. De kloof met het duo Okapi Aalstar en Limburg United is al gegroeid tot 3 zeges, de Giants staan vijfde met 7 op 11.

2. Oostende zette een reeks van 11 zeges op 11 wedstrijden neer in de eigen competitie en gaat resoluut voor de 12 op 12. Door de organisatie van het kwalificatietoernooi voor de Euroleague begon het seizoen al heel vroeg voor de kustjongens die nu aan vakantie toe zijn. "Voor de spelers zal het moeilijk zijn om het hoofd er nog een keer bij te houden. De vakantie staat voor de deur. Er is niets aangenamers dan die met een klinkende zege in te gaan," aldus sportief manager Debaere in Het Laatste Nieuws. BCO won de laatste acht duels tegen de Sinjoren.

3. Antwerp Giants sluit dus het jaar 2014 af met een zware opdracht, dat beseft Roel Moors in Gazet van Antwerpen: "Oostende is momenteel de beste ploeg van het land. Ook Europees boekte het weer prachtige resultaten. Coach Gjergja heeft van dit Oostende een echte machine gemaakt met een enorme defensieve push."

4. Zaterdag staan Willebroek-Charleroi en Okapi Aalstar-Limburg United op het programma, zondag sluiten Pepinster-Leuven en Brussels-Luik speeldag 14 af. Bergen is deze speeldag bye. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren