Scooore! League: Oostende smeert Okapi Aalstar eerste nederlaag aan

1. Oostende stopt de zegereeks van Okapi Aalstar en smeert het de eerste nederlaag van het seizoen aan. Oostende ging het best van start (31-24 na het eerste kwart), maar zagen bij de rust tegen een achterstand aan: 49-52. Na de pauze kreeg coach Gjergja de Oostendse verdediging op punt en liep de thuisploeg via 75-65 uit naar eindwinst: 97-81. Oostende en Okapi Aalstar delen nu de leiding met 7 op 8.

2. Antwerp Giants gaat naar de derde plek in het klassement na de zege in Leuven. Leuven Bears ging na 22-17 in het eerste kwart rusten met een voorsprong: 44-38. Na de rust pakten de Sinjoren de wedstrijd over: 56-63. In het laatste kwart kwam de thuisploeg nog opzetten tot 62-65, maar de Giants pakten toch nog de zege on the road: 71-81.

3. Bergen pakt een ruime zege tegen Verviers-Pepinster. Na 22-20 in het eerste kwart maakte Bergen al in het tweede kwart het verschil: bij de rust stonden de bordjes op 52-31. Na de pauze werd de kloof nog groter tot 78-43. In het slotkwart speelde Bergen de wedstrijd uit tot 102-65.

4. Zondagmiddag wordt de 9e speeldag van de Scooore! League afgesloten met het duel tussen Brussels en Kangoeroes Willebroek, live te volgen op Proximus 5 vanaf 14.50 uur. Brussels wil zijn tweede zege pakken, Willebroek is nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning. (DC/Picture: Belga)