Scooore! League: Oostende pakt 12 op 12, maar niet zonder moeite

1. Antwerp Giants was vrijdagavond dicht bij een stuntzege in de Sleuyter Arena van Oostende. De thuisploeg startte opnieuw niet zo goed: 23-28 en 42-49 bij de rust. Pas naar het einde van het derde kwart namen de kustjongens de wedstrijd in handen (67-64), met 70-65 na 30 minuten. De Giants bleven aanklampen, maar de thuisploeg pakte zijn 12 competitiezege op rij: 91-80. Topscorer bij BCO: Pierre-Antoine Gillet met 20 punten.

2. Na de wedstrijd maakte Oostende het vertrek van Gregory Echenique bekend: de 24-jarige speler gaat in op een lucratief voorstel van een club uit zijn geboorteland Venezuela. BCO hoopt snel een vervanger te vinden, want op 7 januari staat al een belangrijk duel in de Last 32 van de Eurocup op het programma, in en tegen het Spaanse Sevilla.

3. Zaterdag worden twee wedstrijden van speeldag 14 afgewerkt: Kangoeroes Willebroek krijgt het bezoek van Proximus Spirou en Okapi Aalstar ontvangt Limburg United, een duel met de tweede plaats in de stand als inzet. (DC/Picture: Belga)