Scooore! League: Oostende naar de leiding, eerste zege voor Brussels

1. BC Oostende heeft zaterdagavond in de eigen Sleuyter Arena meer moeite gehad met Kangoeroes Willebroek dan verwacht. De thuisploeg liep in het eerste kwart uit tot 24-15, maar voor de rust kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong: 37-44 was de ruststand. Na een donderpreek van coach Gjergja was BCO in het derde kwart opnieuw bij de zaak: via 60-59 na 30 minuten ging het finaal naar 87-77. De kustjongens gaan met 6 op 7 naar de leiding in de Scooore! League, voor Willebroek is het nog altijd wachten op de eerste zege van de competitie.

2. Brussels heeft zondagnamiddag in eigen huis zijn eerste zege van het seizoen binnengehaald tegen Bergen. De bezoekers liepen in het eerste kwart uit tot 10-24, maar de thuisploeg liet een ander gezicht zien in het tweede kwart en dichtte bijna de kloof. Ruststand: 37-38. Bergen bleef op voorsprong in het derde kwart (56-60), maar in het slotkwart hield Brussels toch nog de zege in eigen huis: 80-74. Bergen blijft steken op 2 zeges uit 6 wedstrijden. (DC/Picture: Belga)