Scooore! League: Oostende blijft leider, Limburg United blijft winnen

1. Limburg United wint de topper van de 11e speeldag van de Scooore! League in de Lotto Arena tegen Antwerp Giants. De bezoekers konden via 13-18 na het eerste kwart gaan rusten met 35-39. Een tussenspurt van 12-2 brachten de Giants op voorsprong in het derde kwart, maar Limburg United kon het slotkwart ingaan met een kleine bonus: 54-55. De Limburgers lieten de zege niet meer ontglippen: 68-75 en 8 op 10 voor de neo-eersteklasser.

2. Oostende laat in de Leuvense Sportoase weinig heel van Leuven Bears in een inhaalwedstrijd van speeldag 8. Oostende startte fel (0-8), maar na 10 minuten stonden de bordjes in evenwicht: 18-18. In het tweede kwart namen de bezoekers de wedstrijd resoluut in handen, met 30-47 als ruststand. Ook na de pauze stoomden de kustjongens door: via 42-69 ging het finaal naar 52-86. Oostende blijft zo aan de leiding met 9 op 10, Leuven heeft een tweede zware thuisnederlaag op rij te incasseren: vorig weekend werd het ook al 59-102 tegen Bergen.

3. Okapi Aalstar lijdt zijn derde competitienederlaag op rij, de eerste in eigen huis, tegen Proximus Spirou. Na 26-25, 43-45 en 68-67 moeten de Okapi's wel pas in het slotkwart de duimen leggen voor de bezoekende Carolo's. Eindstand: 83-95.

3. Geen derde zege voor Kangoeroes Willebroek op rij na het verlies in Bergen met 87-71. De Kangoeroes gingen na 21-15 in het eerste kwart wel met een voorsprong de rust in: 41-42. Bergen vocht terug in het derde kwart (62-60) en sloeg de kloof pas in het slotkwart: 87-71. (DC/Picture: Belga)