Scooore! League: Limburg United pakt 6 op 8!

1. Limburg United heeft de vooruitgeschoven wedstrijd van de 9e speeldag van de Scooore! League van Luik gewonnen met 80-84, maar had daar wel verlengingen voor nodig. Luik startte furieus met 29-11 in het eerste kwart, maar in het tweede kwart maakten de Limburgers die achterstand al meteen goed: 37-38 bij de rust. Na de pauze pakte de thuisploeg opnieuw uit met een sterk kwart (61-49), maar de bezoekers dichtten alweer de kloof met een ultieme driepunter van Thomas: 73-73 na 40 minuten en dus verlengingen. Daarin bleek Limburg United de sterkste: 80-84, goed voor 6 op 8. Luik blijft achter met 2 op 8.

2. In de Eurochallenge pakt Antwerp Giants een Europese zege 'on the road' bij het Finse Kotka en houdt zijn kwalificatiekansen voor de volgende ronde gaaf. In Finland werd het 93-112, met 33 punten voor uitblinker Kyle Fogg. Okapi Aalstar blijft ook in Denemarken ongeslagen: de leiders van de Scooore! League gingen in Bakken dankzij een sterk slotkwart winnen met 83-92. Na twee zeges verliest Bergen voor het eerst in zijn groep van Nanterre: 88-68.

3. In groep C van de Eurocup lijdt Charleroi een zwaar verlies bij het Rome van Maxime De Zeeuw: 100-69. Met slechts 1 zege uit 6 wedstrijden wordt de volgende ronde nog moeilijk haalbaar voor Spirou. Oostende kan mits winst woensdagavond in eigen huis tegen Dijon wel nog alle kansen op kwalificatie behouden.