Scooore! League: Limburg United naar de leiding!

1. Het sprookje van Limburg United blijft duren: de neo-eersteklasser prijkt na de winst tegen Brussels vrijdagavond even aan de kop van het klassement met 7 op 9. Oostende en/of Okapi Aalstar kunnen de Limburgers wel opnieuw voorbijsteken als zij hun wedstrijd van de 10e speeldag winnen. Limburg United had weinig moeite met Brussels: al in het eerste kwart maakte de thuisploeg een kloof (32-20). Brussels kon de kloof verkleinen voor de rust (53-43), maar in het derde kwart liepen de Limburgers opnieuw uit tot 81-54. In het slotkwart kwam de zege voor de thuisploeg niet meer in gevaar: 102-88.

2. Luik wint verrassend in de Spiroudome van Proximus Spirou dankzij een sterke eerste 20 minuten. De bezoekers liepen via 12-21 uit naar 24-44 bij de rust. Na de pauze probeerde Charleroi terug te keren (46-60), maar Luik hield stand: 74-79. Luik haalt 3 op 9, Charleroi blijft steken op 5 op 9.

3. De camera's van Proximus 5 staan zaterdagavond opgesteld in Willebroek voor het duel tussen de Kangoeroes en Okapi Aalstar. "Wij leden na elf overwinningen een eerste nederlaag bij Oostende, terwijl Kangoeroes net zijn eerste zege boekte," zo blikt Okapi Lee Cummard in Het Laatste Nieuws even terug op de vorige speeldag. "Willebroek zal op zijn elan willen voortgaan en gebrand zijn op een eerste thuiszege." Het duel tussen de Kangoeroes en de Okapi's is live te volgen op Proximus 5 vanaf 20.20 uur. (DC/Picture: Belga)