Scooore! League: Limburg United maakt het Oostende moeilijk

1. In een aangename topper stond Limburg United vrijdagavond dicht bij een stuntzege tegen leider Oostende. Dat de Limburgers met aantrekkelijk basket uitpakten, is geen verrassing meer. Na 23-19 in het eerste kwart, ging Oostende rusten met een kleine bonus: 48-50. In het derde kwart vergrootten de bezoekers de kloof tot 66-71. De ploeg van Brian Lynch kwam op 77-75, maar in de slotminuut ging het van 82-84 naar 82-91 voor Oostende onder impuls van JP Prince (foto), goed voor 13 punten in het slotkwart.

2. Minder spektakel in de Spiroudome, waar Charleroi de zege pakt tegen Bergen. Met 19-9 na het eerste kwart stonden de bordjes op 31-18 bij de rust. Ook na de rust kwam de thuisploeg amper tot scoren: 47-29 na 30 minuten, 65-43 als eindstand. Bergen haalt daarmee de laagste score van dit seizoen in de Belgische competitie.

3. In de Sportoase van Leuven staat zaterdagavond een belangrijk duel geprogrammeerd tussen Leuven Bears en Kangoeroes Willebroek, live te volgen op Proximus 5 vanaf 20.20 uur. "Cruciaal voor de rode lantaarn en ook voor de play-offs," zo zegt Randy Oveneke van de Kangoeroes in Gazet van Antwerpen. Willebroek, Leuven en Brussels staan met 2 op 11 op de gedeelde negen plaats. "Winst in Leuven zou ons op één zege van de achtste plaats en de eindronde brengen," aldus Oveneke.

4. Nog zaterdag krijgen Antwerp Giants het bezoek van Brussels, Okapi Aalstar trekt naar Verviers-Pepinster. (DC/Picture: Belga)