Scooore! League: Leuven Bears weg van de laatste plaats

1. Leuven heeft een belangrijke zege gepakt tegen Willebroek en komt daardoor weg van de laatste plaats. Na 20-23 in het eerste kwart gingen de Bears rusten met een mooie voorsprong: 47-38. Na de pauze trachten de Kangoeroes de kloof te verkleinen (67-59), maar Leuven hield stand. De 84-71 overwinning betekent de eerste zege sinds 1 november voor Leuven en het einde van een reeks van zes nederlagen.

2. Okapi Aalstar doet een slechte zaak in de stand na verlies in en tegen Verviers-Pepinster. Na 15-13 gingen de Pepins rusten met een 37-32 voorsprong. Het derde kwart was rampzalig voor de Ajuinen en de thuisploeg liep uit tot 63-43. Eindstand: 88-68. Aalstar blijft met 8 op 12 tweede in de stand, met 3 zeges minder dan leider Oostende.

3. Antwerp Giants profiteert van het verlies van Okapi Aalstar op zaterdag en Limburg United op vrijdag en krijgt na de ruime zege tegen Brussels met 7 op 11 de tweede plaats in het klassement in zicht. Na 19-19 na de eerste tien minuten en 45-42 bij de rust zorgden de Sinjoren in het derde kwart voor een kloof: 75-62. In het slotkwart kwam een ruime 108-78 op het bord. Volgende week trekken de Giants naar Oostende (vrijdagavond live te volgen op Proximus 5). (DC/Picture: Belga)