Tagtik

Scooore! League: krijgt Limburg United Oostende klein?

1. Speeldag 29 van de Scooore! League gaat vrijdagavond van start met twee topduels. In Sporthal Alverberg krijgt Limburg United leider Oostende op bezoek. De kustploeg is de enige ploeg waartegen de neo-eersteklasser dit seizoen nog niet kon winnen. "Ik denk dat dit onze kans is," aldus de 20-jarige Hans Vanwijn (op de foto aan het werk tegen Charleroi) in Het Belang van Limburg. "Tegen alle andere ploegen hebben we wel al gewonnen en ik ben er zeker van dat we Oostende ook aankunnen. Het is aan ons om dat te bewijzen door vandaag te winnen." Winst in eigen huis kan de Limburgers alvast een stapje dichter bij de begeerde tweede plek brengen.

2. De camera's van Proximus 5 staan vrijdagavond opgesteld in de Spiroudôme voor het duel tussen Proximus Spirou en Antwerp Giants, een wedstrijd tussen de nummers vier en vijf in de stand. "Hoe we winnen is niet belangrijk," zo zegt Giant Thomas De Thaey in Gazet van Antwerpen. "Mits winst bij de Spirous blijft alles nog mogelijk in de Final Round." De Carolo's tankten vertrouwen met de zege on the road van vorige week bij Bergen. Het duel is live te volgen op Proximus 5 vanaf 20.20 uur.

3. Zaterdag volgen nog de wedstrijden Okapi Aalstar-Bergen en Pepinster-Willebroek. Zondag sluiten Brussels en Leuven Bears speeldag 29 af (eveneens live te volgen op Proximus 5 vanaf 14.50 uur). (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren