Tagtik

Scooore! League kort: wie wint de clash, Oostende of Okapi?

1. Okapi Aalstar trekt met veel vertrouwen en met heel veel supporters naar de Sleuyter Arena van Oostende voor de topper van de 9e speeldag in de Scooore! League. Aalstar is nog altijd de enige ploeg in Europa die ongeslagen is in alle competities en wil die status behouden. Voor de supporters wordt het een speciale avond, maar de spelers bereiden het duel voor zoals alle andere wedstrijden. "Oostende is een team zoals een ander," zegt Tyren Johnson in Het Laatste Nieuws. "We schatten alle ploegen uit deze competitie even hoog in. We zullen niet anders uit de kleedkamer komen dan voor andere wedstrijden."

2. BC Oostende wil zaterdagavond zijn 30e thuisoverwinning op rij in de Belgische competitie behalen. De laatste thuisnederlaag dateert van 21 mei 2013 toen het in de eerste wedstrijd van de halve finales van de play-offs verloor van ... Okapi Aalstar.

3. De overige duels van zaterdagavond: Bergen-Verviers Pepinster en Leuven Bears-Antwerp Giants. Zondag volgt nog Brussels - Kangoeroes Willebroek (live op Proximus 5 vanaf 14.50 uur)

Ook dit kan u interesseren