Tagtik

Scooore! League: Brussels weg van de laatste stek, feest(je) bij Limburg United

1. Brussels heeft zondagmiddag zijn tweede zege van het seizoen gepakt tegen Pepinster. Pepinster startte het best (18-22), maar 15 punten van Gamble voor de rust bracht Brussels aan de pauze op voorsprong: 46-40. In het derde kwart stoomde de thuisploeg door naar 71-59. De Pepins brachten nog een slotoffensief, maar raakten niet dichter dan 99-91. Brussels komt met 2 op 10 weg van de laatste plaats. Rode lantaarn Leuven heeft met 2 op 9 wel nog een wedstrijd te goed, net als Luik: zij spelen woensdag hun wedstrijd van de 11e speeldag.

2. Limburg United leeft op een wolk na de zege in de Lotto Arena tegen Antwerp Giants en de tweede plaats in het klassement met 8 op 10. "Ik vond de Giants niet zo abominabel slecht. Het was onze verdienste dat wij hier gewonnen hebben," zo zegt Dennis Donkor, zes jaar bij de Giants en nu bij de Limburgse neo-eersteklasser, in Het Laatste Nieuws. "We hebben na afloop toch een klein feestje gebouwd."

3. De Giants krijgen dinsdagavond al de kans om tegen het Italiaanse Biella in de Eurochallenge de kater door te spoelen. Een zege is een must, want er is iets mis bij de Sinjoren. "De spirit is weg en dan moeten we ingrijpen," zegt voorzitter Roels in GvA. "De coach staat niet ter discussie. We steken deze week de koppen bij elkaar en geraken er wel uit."

4. Uit de zege van Proximus Spirou bij Okapi Aalstar (83-95) blijkt dat de Carolo's stilaan hun draai beginnen te vinden in dit nieuwe seizoen. "Door deze zege hebben we getoond dat we niet afgeschreven zijn, waardoor we nu misschien terug het respect zullen krijgen dat we verdienen," aldus Spirou-coach Jacques Stas in Het Laatste Nieuws. Zaterdag trekken de Spirous naar de kust voor de topper tegen Oostende (live te volgen op Proximus 5)(DC/Picture: Belga).

Ook dit kan u interesseren