Scooore! League: BCO eert overleden ex-voorzitter met mooie overwinning

1. BC Oostende eert zijn overleden ex-voorzitter Rudolf Vanmoerkerke met een mooie overwinning tegen Proximus Spirou. Het eerste kwart ging gelijk op (25-25), maar in het tweede kwart stokte de Oostendse machine: Spirou ging rusten met 37-51. Kort na rust liepen de bezoekers zelfs uit tot 38-55, maar dan zette BCO zijn remonte in: na een 20-3 tussenspurt stonden de bordjes na 30 minuten op 62-60. In het slotkwart drukten de kustjongens door tot 91-72.

2. Geen achtste overwinning op rij voor Limburg, wel een vierde zege op rij voor Bergen dat met 6 op 11 in de stand op gelijke hoogte komt van Spirou op de vierde plaats. Bergen nam de wedstrijd in het eerste kwart in handen (19-7) en kon met een bonus gaan rusten: 41-29. Limburg kwam niet dichterbij in het derde kwart (56-44) en zag Bergen in het slot nog uitlopen tot 81-60.

3. Okapi Aalstar haalt Limburg United bij op de tweede plaats van het klassement na een ruime winst in het Forum tegen Leuven Bears: 105-79 (24-17, 48-34, 72-54, 105-79). Bij de Okapi's vierde Rotnei Clarke zijn terugkeer met 14 punten. (DC/Picture: Belga)