Tagtik

Scooore! League: aftellen naar de clasico!

1. De reguliere fase van de Belgische basketcompetitie is halfweg. Vrijdagavond openen Willebroek en Verviers-Pepinster de terugronde op speeldag 12. Willebroek wil in eigen huis zijn derde zege pakken, bij winst van de Pepins vinden zij aansluiting bij de middenmoot.

2. Zaterdagavond staat de clasico van het Belgische basket gepland met de komst van Charleroi naar de Sleuyter Arena van Oostende. BCO ontvangt de Spirous als leider en met vertrouwen: de kustjongens wonnen woensdag in Villeurbanne en zijn zo geplaatst voor de volgende ronde van de EuroCup. Charleroi verloor zijn Europese midweekwedstrijd van Oldenburg en ziet zijn kwalificatiekansen zo goed als verdwijnen. Het duel is zaterdagavond live te volgen op Proximus 5 vanaf 20.20 uur.

3. De overige wedstrijden van speeldag 12 op zaterdag: Okapi Aalstar ontvangt Leuven Bears, Limburg United maakt de verplaatsing naar Bergen. Het duel van speeldag 12 tussen Luik en Antwerp Giants wordt pas in maart 2015 afgewerkt. Basic Fit Brussels is bye. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren