Tagtik

Scooore! League: 10 op 10 voor Okapi Aalstar?

1. Okapi Aalstar pakte in de competitie zes zeges op zes wedstrijden, haalde ook Europees twee op twee en won zijn wedstrijd in de Belgische beker. Zaterdagavond verdedigen de Aalstenaars hun ongeslagen status in het eigen Forum tegen Bergen. "De beide voetjes op de grond houden is nu de boodschap," zo zegt Abe Lodwick in Het Nieuwsblad. "Zaterdag start de wedstrijd tegen Bergen gewoon van op nul. Het is niet zo dat Okapi plots onklopbaar is."

2. Slechts 48 uur na zijn Europese verliespartij tegen Nancy weet Charleroi toch zijn wedstrijd in eigen huis tegen Brussels tot een goed einde te brengen. De bezoekers startten het best: 22-24 na het eerste kwart. De Brusselaars sloegen in het tweede kwart een tienpuntenkloof (31-41) die Charleroi nog met een tussenspurt tot 43-43 wist om te buigen bij de rust. Ook na de pauze bleven beide ploegen in mekaars buurt (64-63 na kwart drie). In het slotkwart leek Spirou op weg naar de zege bij 79-69, maar Brussels kwam terug tot 80-78. Finaal haalden de Carolo's toch hun vijfde zege uit acht wedstrijden: 88-78.

3. Daniël Goethals debuteert zaterdagavond als hoofdcoach van Kangoeroes Willebroek in eigen huis tegen Luik. De Kangoeroes zijn na 6 wedstrijden nog altijd op zoek naar hun eerste zege. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren