Oostende op volle toeren naar de finale

1. Oostende heeft zich met een ruime derde overwinning tegen Antwerp Giants geplaatst voor de finale van de play-offs. Al meteen in het openingskwart liep BCO uit tot 22-9, in het tweede kwart zakte het tempo en konden de Sinjoren de schade beperken tot 38-25. Na de pauze drukten de kustjongens opnieuw door naar 71-45 en ook in het slotkwart verslapte hun focus niet. Eindstand: 93-61. Voor Oostende is het minstens wachten tot woensdag voor het zijn tegenstander in de finale kent. Die finales starten op zondag 1 juni.

2. De play-offs nemen zondag een dagje rust: maandag staat de derde wedstrijd in de halve finale tussen Bergen en Okapi Aalstar geprogrammeerd. Woensdag ging Okapi Aalstar in Bergen winnen met 74-79, maar vrijdag zetten de Renards de tussenstand opnieuw op 1-1 dankzij een 91-98 winst in het Forum van Aalst. Het duel in de mons.arena is maandagavond live te volgen op Belgacom 5, vanaf 20.20 uur. (DC/Picture: Belga)