Tagtik

Na de 2-0 voor Oostende, ook 2-0 voor Okapi Aalstar?

1. Zaterdagavond kan BC Oostende zijn plaats in de finale van de play-offs al veiligstellen. Donderdag pakten de kustjongens ook de overwinning in de Lotto Arena, al was daar wel een knaller van een kwart voor nodig van MVP van het seizoen, Dusan Djordjevic. De Serviër maakte in het slotkwart maar liefst 18 punten. De Giants startten het best met 19-11 na 10 minuten. Bij de rust had Oostende de kloof al teruggebracht tot 39-36. Bij aanvang van het derde kwart hadden de Sinjoren een grotere bonus (54-47), maar met 31 punten in het slotkwart pakten de bezoekers de zege met 70-78.

2. Ondanks de 2-0 geven Roel Moors en coach Vervaeck het nog niet op. "We maakten het Oostende heel moeilijk. Defensief zat het buiten die laatste minuten redelijk goed," aldus de ervaren Giant in Gazet van Antwerpen. "Op het einde kreeg Djordjevic te veel vrijheid. Penetraties met zijn sterke hand zijn dodelijk. Toch blijven we een kans hebben." Volgens coach Vervaeck werd het verschil in details gemaakt. "Mijn jongens waren ervan overtuigd dat we vandaag konden winnen. Met die gedachte vertrekken we naar de kust."

3. Okapi Aalstar kan vrijdagavond ook op een 2-0 voorsprong komen als het in het eigen Forum wint van Bergen. Coach Brad Dean hoopt in Het Nieuwsblad op de steun van de supporters: "Flink wat spelers stonden lang op het terrein waardoor onvermijdelijk vermoeidheid in de gelederen zal sluipen. Vorig jaar begonnen we de halve finale ook met een zege om nadien drie keer op rij te verliezen. Nu willen we beter doen. We willen naar de finale als Oostendse uitdager." Het duel in het Forum is live te volgen op Belgacom 5 vanaf 20.20 uur. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren