Tagtik

Ethias League play-offs: een ongewone zondag

1. Charleroi staat onder zware druk in de beslissende wedstrijd tegen Antwerp Giants in de Spiroudome. Bij de Carolo's wordt gerekend op de grote namen Demond Mallet en Rodrigue Beaubois, bij Antwerp Giants spelen Maxime De Zeeuw en Ryan Pearson de eerste viool. "De druk ligt bij Charleroi en wij willen als outsider de favoriet pakken. Als we spelen zoals donderdag, dan winnen we," aldus Pearson in Het Nieuwsblad. Het duel tussen Charleroi en Antwerp Giants is live te volgen op Belgacom 5 vanaf 18.20 uur.

2. Later op de avond start ook de belle tussen Luik en Okapi Aalstar. Na de offday van woensdagavond herstelden de Aalstenaars zich vrijdag in het eigen Forum met een sterke prestatie in een spannende wedstrijd. Dit duel is te volgen vanaf 20.45 uur.

3. Zaterdag verloor het Belgische en Waalse basketbal een van zijn grote figuren: op 73-jarige leeftijd overleed Guy Lheureux, erevoorzitter van Bergen. Voor de twee wedstrijden van zondagavond zal een minuut stilte worden gehouden voor de erevoorzitter die een grote rol heeft gespeeld in het huidige succes van Bergen. (DC en AB/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren