Bergen op één zege van zijn tweede finale op rij

1. Bergen heeft met een vlotte zege (77-65) de stand op 2-1 gebracht in zijn halve finale van de play-offs tegen Okapi Aalstar. Bergen legde de basis voor de overwinning in het begin van de wedstrijd: na het eerste kwart stond het al 27-12, na een kwartier spelen zelfs 47-20. De Aalstenaars trachtten de kloof te dichten (59-48 na 27 minuten), maar na 65-50 aan het einde van kwart drie kon Bergen de wedstrijd rustig uitspelen. Woensdagavond moet Aalstar winnen in eigen huis. Zo niet heeft Bergen zijn tweede opeenvolgende finaleplaats te pakken en strijdt het net als vorig jaar tegen Oostende om de titel.

2. Oostende plaatste zich zaterdag al na de zege tegen Antwerp Giants voor de finale, maar kent pas ten vroegste woensdag zijn tegenstander en dat vindt coach Gjergja in Het Laatste Nieuws best vervelend. "De sportieve staf bekijkt constant wedstrijden van beide ploegen. Ik zal tevreden zijn als het verdict gevallen is. Tot dan houden we ons vooral met onszelf bezig," zo zegt de Serviër in Het Laatste Nieuws. "We moeten er het kopje bijhouden en met de voeten op de grond blijven. Beginnen zweven is nu echt wel het domste dat mijn spelers kunnen doen." (DC/Picture: Belga)