Tagtik

Wolf gespot in Antwerpse haven: 'Kleine invasie' (VIDEO)

In de nacht van eerste op tweede kerstdag liep een wolf rond in de Antwerpse haven.

De kans lijkt echter klein dat wolf Asterix zich ook effectief in het gebied vestigt, zegt Jan Loos van vzw ‘Welkom Wolf’.

Steeds meer wolven lijken het Belgische grondgebied te bereiken. Er zouden 9 tot 11 wolven in Vlaanderen geregeld rondlopen. Ook aan de andere kant van de taalgrens zouden er zeker 10 ronddwalen, door de uitgestrekte natuur kunnen dat er zelfs meer zijn. Maar deze “kleine invasie” hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. “Al die zwervende wolven zullen niet in ons land blijven, daarvoor is er te weinig leefruimte voor wolven”, klinkt het.

Het was een alerte automobilist die het dier omstreeks halfvier op de Noorderlaan in de Antwerpse haven spotte. Omdat het dier opdook bij Tabaknatie Asterix, heeft de vzw ‘Welkom Wolf’ hem Asterix gedoopt. “Aan het formaat van deze wolf te oordelen, is de kans groot dat het om een mannetje gaat”, aldus wolvenexpert Jan Loos.

Op basis van uiterlijke kenmerken is de wolvenexpert er ook “vrijwel zeker van” dat de nieuwe wolf dezelfde is als degene die vorige week meermaals werd gespot in Nederland, en daarna op de duinen aan de Noordzee botste. “Vannacht liep hij zich dan weer vast in de Antwerpse haven, maar hij kan en zal daar niet blijven. Hij heeft er inderdaad een paar uur rondgelopen, maar hij vindt daar geen voedsel. Vermoedelijk is hij inmiddels de A12 al terug overgestoken naar Stabroek.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren