Tagtik

Geboren tussen 1980 en 2000: "zij zullen de rijkste uit de geschiedenis zijn"

Bent u geboren tussen 1980 en 2000? Je zou dan “schandalig rijk” kunnen worden!

Volgens een uittreksel uit een onderzoek van Knight Frank (internationaal vastgoedbureau) staat Generatie Y, oftewel de millenniumgeneratie, op het punt om “de rijkste in de geschiedenis” te worden. En het zijn de ouderen (geboren tussen 1945 en 1960), de babyboomers zoals ze worden genoemd, die aan de oorsprong zouden liggen van deze historische toestroom van geld. De studie, die op 6 maart volledig zal worden gepubliceerd, toont aan dat de komende tien jaar “een enorme overdracht van rijkdom zal plaatsvinden naarmate de stille generatie (mensen geboren tussen 1920 en 1940) en de babyboomers (geboren tussen 1945 en 1945) tot 1960) het stokje doorgeven aan de millennials.”

Alleen al in de Verenigde Staten zouden millennials in het komende decennium geleidelijk ‘90.000 miljard dollar aan bezittingen, inclusief onroerend goed, erven van hun ouders’.

Een aanzienlijke en plotselinge toevloed van geld die van bijzonder belang zal zijn voor bedrijven. Nog steeds blijkt uit het onderzoek dat millennials niet langer dezelfde relatie hebben met rijkdom en veel meer gefocust zijn op de ecologische transitie. “De marketingaanpak van vermogensbeheerders zal zeker volledig heroverwogen moeten worden, aangezien beleggingsstrategieën van generatie op generatie sterk variëren”, wijst Frank Knight aan.

(Tagtik/Source: BFM Immo/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren