Tagtik

Een speciale kliniek voor wie verslaafd is aan… TikTok

In Zwitserland is een nieuwe kliniek geopend die zich speciaal richt naar TikTok-verslaafden. Een probleem dat steeds groter wordt.

De kliniek is gevestigd in het Zwitserse Thun en is een antwoord op de groeiende bezorgdheid over de verslavende effecten van platformen zoals TikTok. Een zorg die zelfs de aandacht heeft getrokken van de autoriteiten van de Europese Unie.

In een privékliniek in Meiringen, gespecialiseerd in basispsychiatrische zorg in de regio Berner Oberland, is sinds begin dit jaar een nieuw centrum voor jongeren tussen 18 en 25 jaar geopend. Volgens de zondagskrant "SonntagsBlick" is de kliniek met 30 plaatsen nauwelijks een maand na de opening al volgeboekt, met een wachtlijst van enkele weken. 

Dr. Stephan Kupferschmid, hoofdarts van de kliniek, wijst op de grote invloed van sociale media op psychische stoornissen zoals depressie en angst bij jongvolwassenen. De therapie die wordt aangeboden in de kliniek in Thun is niet gebaseerd op een verbod op sociale media, maar eerder op individuele en groepsgerichte gedragsbenaderingen. Een programma met activiteiten zoals sport, schilderen en meditatie moet patiënten helpen om hun leven zelfstandig te organiseren en gezonde alternatieven te vinden voor overconsumptie van media.

(Fausto with LpR/Source: lematin.ch- SonntagsBlick/Illustration picture: Solen Feyissa via Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren