Tagtik

'Date eindigt in moord op 27-jarige man in Sint-Pieters-Leeuw'

De 27-jarige Steven C. uit Sint-Lambrechts-Woluwe is dinsdag om het leven gekomen door steekwonden in een appartement in de Joseph Depauwstraat in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw.

Het 27-jarige slachtoffer zou de keel zijn overgesneden. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord. De politie pakte de 27-jarige Guillaume H. uit Sint-Pieters-Leeuw op. Hij zou het slachtoffer in zijn appartement gedood hebben.

Beide heren hadden een afspraakje met elkaar, waarna ze samen naar het appartement gingen en het daar gezellig maakten. Buren kloegen zelfs over geluidsoverlast. De drank zou rijkelijk gevloeid hebben. Volgens de eerste verklaringen wilde de verdachte tegen de ochtend niet op de avances van het slachtoffer ingaan. Toen Guillaume H. zich in het nauw gedreven voelde door de avances van Steven C. trok hij een mes en stak hem in de keel. Dat zou in de douche gebeurd zijn, schrijft Het Nieuwsblad. Het parket kon de piste van de uit de hand gelopen date nog niet bevestigen.

In het appartement in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw werd nog een derde persoon aangetroffen. Het gaat om de 28-jarige werkgever van de verdachte uit Sint-Pieters-Leeuw. "Hij zou in paniek opgebeld zijn door de verdachte, die een werknemer van hem zou zijn. De man is dan ter plaatse gekomen en heeft de hulpdiensten gebeld. Ook hij zal later nog worden verhoord", aldus het parket Halle-Vilvoorde.

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord lastens de 27-jarige verdachte.

(Skwadra by Tagtik/Source: Ring Tv - HLN - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren