Tagtik

“Ofwel staat Trump aan Poetins kant ofwel vindt hij de dood van Navalny niet erg”

Het regent reacties op de dood van Russisch oppositieleider Aleksej Navalny. Alleen ten huize Trump blijft het voorlopig opvallend stil... En dat stoort partijgenote Nikki Haley enorm.

Dit is wat Trump op zijn socials schreef over de dood van Navalny. Althans dit is wat zijn campagneteam de 'officiële reactie' van Trump op het overlijden noemt: “In slechts drie en een half jaar onder de Corrupte Joe Biden heeft de Wereld Miserie, Vernietiging en Dood ervaren. Amerika wordt niet langer gerespecteerd omdat we een incompetente president hebben die zwak is en niet begrijpt wat de Wereld denkt. Ik ben de enige die Vrede, Welvaart en Stabiliteit kan brengen zoals ik tijdens mijn eerste termijn heb gedaan. Amerika zal weer gerespecteerd en gevreesd (indien nodig!) worden.”

Dat volstond duidelijk niet voor zijn partijgenote Nikki Haley. Zij reageerde furieus op de beperkte reactie van Trump. “Ofwel kiest hij de kant van Poetin en denkt hij dat het cool is dat Poetin een van zijn politieke tegenstanders doodde, ofwel denkt hij dat het niet zo erg is”, zei Haley zondag aan ABC News This Week. “Beide zijn zorgwekkend. Beide zijn een probleem.”

Haley, die de Amerikaanse VN-ambassadeur was onder Trump, vond Navalny’s overlijden een kans voor politieke leiders in de VS “om het Amerikaanse volk eraan te herinneren dat Vladimir Poetin niet onze vriend is”. “Vladimir Poetin is niet cool. Dit is niet iemand met wie we ons willen associëren. Dit is niet iemand met wie we bevriend willen zijn. Dit is niet iemand die we kunnen vertrouwen”, aldus Haley, die het als enige Republikein nog opneemt tegen topfavoriet Trump in de voorverkiezingen van hun partij voor de presidentskandidatuur.

(Tagtik/Source: ABC News/Illustration picture: Picture and copyright by Kremlin.ru licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 License)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren