Tagtik

Dries Van Langenhove heeft nieuwe klacht voor racisme aan zijn been

De KU Leuven gaat een klacht indienen tegen Dries Van Langenhove wegens racistische uitspraken tijdens een lezing die hij woensdagavond hield  in een aula van het Pedagogisch Instituut van de KU Leuven.

De extreemrechtse politicus sprak er op uitnodiging van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV). Hij zou er een lezing over regeneratieve landbouw geven, maar Van Langenhove zou tijdens de lezing meerdere racistische uitspraken hebben gedaan.

De KUL heeft alvast besloten dat NSZ tot minstens eind 2025 de infrastructuur van de universiteit niet meer mag gebruiken. En de KU Leuven zal dus ook een klacht indienen bij de politie tegen het voormalige Kamerlid voor de haatdragende en onverdraagzame uitspraken. 

“De uitspraken, die gebeurden onder het mom van een lezing over regeneratieve landbouw, zetten aan tot racisme, en gaan lijnrecht in tegen de kernwaarden van de universiteit”, meldt de KU Leuven in een persbericht.

Van Langehove zal trouwens op 12 maart weten of hij vervolgd zal worden voor racisme en discriminatie in de zaak die was aangespannen rond boodschappen in chatgroepen van de extreemrechtse jongerenvereniging Schild en Vrienden.

(Tagtik/Picture by L'hoyes Melissa on wikiportret.nl licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren