Tagtik

Coronacijfers stijgen opnieuw in België

Het is kouder en regenbuien zorgen ervoor dat we tijdens deze tijd van het jaar steeds vaker binnenshuis vertoeven. Dat kan er wel eens mee voor zorgen dat het coronavirus zich vlotter verspreidt.

Meer dan 800 coronapatiënten in Belgisch ziekenhuis
De voorbije zeven dagen (van 22 tot 28 november) werden per dag gemiddeld 63 coronapatiënten in het ziekenhuis in België opgenomen. Dat is een stijging met 40 procent in vergelijking met vorige week. Dit cijfer slaat op mensen die specifiek wegens COVID-19 in het ziekenhuis belanden. Er liggen 872 patiënten met een coronabesmetting in de Belgische ziekenhuizen, dat is een stijging in vergelijking met vorige week (+23 procent). Dit cijfer gaat over alle covidpatiënten, dus ook mensen die eerst met een andere aandoening werden opgenomen maar die ook positief getest hebben op corona. Er liggen nu 45 coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorg in België. Dat betekent een daling met 8 procent in vergelijking met de week ervoor. Sinds 9 maart blijft het aantal op intensieve onder de 200.

934 nieuwe besmettingen per dag
Tussen 19 en 25 november werden dagelijks gemiddeld 934 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in België. Dat cijfer stijgt met 25 procent in vergelijking met de week daarvoor. Het reproductiegetal ligt nu op 1,18 (+23 procent) in België. Als dat getal hoger is dan 1 neemt het virus in kracht toe. De positiviteitsgraad stijgt met 1,7 procent: 15,2 procent van de afgenomen coronatests is positief. Er stierven de afgelopen week dagelijks gemiddeld 4 mensen (-34 procent) aan de gevolgen van COVID-19 binnen de Belgische landsgrenzen. 

(Skwadra by Tagtik/Source: Sciensano dashboard/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren