Tagtik

Passagier opent nooddeur van vliegtuig en loopt op vleugel: "Hij redde ons leven"

Vlucht AM 0672 tussen Mexico-Stad en Guatemala-Stad, die twee uur zou duren, werd donderdag 25 januari met vijf lange uren vertraagd. Een vertraging die veel passagiers van streek maakte.

Toen er zich een technisch probleem voordeed, werd de piloot van het vliegtuig gedwongen terug te keren naar de boardinggate voor onderhoud, waardoor de passagiers eindeloos opgesloten in het vliegtuig moesten wachten…, zonder water en zonder airconditioning. Een passagier, die zijn geduld compleet verloor door het stilstaande vliegtuig, opende doodleuk de nooddeur van het toestel en stapte zo naar de vleugel van het vliegtuig.

Een verboden actie die werd toegejuicht door alle passagiers. “Minstens 77 van hen ondertekenden een verklaring waarin stond dat ‘hij handelde om iedereen te beschermen en met de steun van iedereen’”, meldt 7sur7. De ondertekenaars benadrukten ook dat “de vertraging en het gebrek aan lucht omstandigheden creëerden die de gezondheid van passagiers in gevaar brachten.” Sterker nog, “hij heeft onze levens gered”, zeiden ze.

Het vliegtuig arriveerde uiteindelijk op zijn bestemming, ruim 5 uur te laat! De man, die zijn geduld verloor, stapte naar de politie. Het is onduidelijk welk lot hem te wachten staat.

(Tagtik/Source: 7sur7/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren