Tagtik

De TGV belachelijk gemaakt: dit is de snelste trein ter wereld! (VIDEO)

Een Maglev is een trein die gebruik maakt van een buitengewone eigenschap van materie, elektromagnetische levitatie genaamd, waarmee een object kan zweven door op een magnetisch veld te rusten.

Dankzij deze technologie bereikte de Japanse experimentele Maglev in april 2015 een snelheid van 603 km/u. Het Chinese model genaamd Hyperloop brak dit record in oktober 2023 en bracht het op 623 km/u.

De China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC), die deze Hyperloop-trein ontwikkelt, deed het vorige maand zelfs nog beter, aldus de South China Morning Post. De tijdens deze test bereikte snelheid is nog steeds geclassificeerd.

Het CASIC-project wil een ​​trein van dit type maken die een snelheid van wel 1000 km/u kan bereiken!

Het Chinese project verschilt van andere soorten Maglev die tot nu toe zijn ontwikkeld. Deze laatste bewegen zich immers op een spoor en produceren een magnetisch veld in de open lucht, zoals de TGV of conventionele treinen. De Hyperloop daarentegen moet in een laagvacuümbuis werken om deze snelheden te bereiken.

Tijdens de laatste test beweerde CASIC dat zijn trein over een afstand van 2 km stabiel bleef in de vacuümbuis. “Elke stap is een uitdaging en het is een complex systeem”, vertelde Mao Kai, hoofd van het project, aan de krant Zhejiang Daily.

(FVDV and GD for Tagtik/Source: Science et Vie/Photo: Jéshoots Pexels)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren