Tagtik

Belgische kinderen terug thuis na busongeval in Duitsland

Woensdagavond omstreeks 22.30 uur zijn alle kinderen met een vervangbus aangekomen aan hun school nadat hun bus een ongeval had in Duitsland, waar gelukkig niemand zwaargewond bij raakte. Enkel de buschauffeur had wat last aan zijn knie.

65 leerlingen uit basisschool Den Top in Sint-Pieters-Leeuw en de Sint-Antoniusschool uit Liedekerke en zeven juffen die op de terugreis van hun sneeuwklassen in Oostenrijk waren, werden donderdagavond herenigd met hun ouders, familie en partners.

Dinsdagnacht is de bus met schoolkinderen uit Liedekerke betrokken geraakt in een zwaar verkeersongeval in Duitsland. De bus was op de terugweg van een schoolreis.

Het ongeval gebeurde rond half drie in de nacht van dinsdag op woensdag ter hoogte van wegenwerken op de A3-snelweg ter hoogte van Höchstadt an der Aisch, in de buurt van Nuremberg in het zuidoosten van Duitsland.
De bestuurder en vijf kinderen raakten lichtgewond. Alleen de bestuurder moest naar het ziekenhuis. Na het ongeval werden de kinderen en leerkrachten opgevangen in een sporthal in Duitsland.

Donderdag kregen alle kinderen alvast een extra dagje vrijaf om te bekomen. Vrijdag staan er onder begeleiding van het speciale team van het Rode Kruis op school klasgesprekjes op het programma om over het ongeval samen te praten.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Kreisbrandinspektion)

Ook dit kan u interesseren