Tagtik

Papegaai shopt online

Grijze roodstaartpapegaaien zijn verstandige beestjes. Volgens wetenschappers hebben ze zelfs de intelligentie van een chimpansee of een dolfijn. Hun rustige karakter, nieuwsgierigheid en capaciteit om in gevangenschap wel tot 750 woordjes te leren, maakt van hen een van de meest gehouden papegaaisoorten in de wereld.

Een vrouw uit het Britse Greenwich heeft een wel heel eigenzinnige grijze roodstaart. Het dier plaatste immers zonder haar medeweten een online bestelling bij Amazon. Plots kreeg de 39-jarige Corienne Pretorius uit het Britse Greenwich een bericht in haar mailbox. "Bedankt voor je aankoop van zes decoratieve geschenkdozen", stond er te lezen. De 39-jarige Britse kon zich echter helemaal niet herinneren dat ze deze dozen had besteld. "Ik had niets besteld. Ik vroeg of mijn man en zoon van iets wisten, maar ze wisten ook niet waar ik het over had", vertelt de Britse in The Sun.

Plots realiseerde ze zich dat niemand anders dan haar grijze roodstaartpapegaai Buddy de bestelling heeft geplaatst. De vrouw heeft thuis immers een toestel van Amazon waarmee ze via de stem commando’s kan geven of vragen kan stellen. "Toen ik zondag thuiskwam, hoorde ik Buddy babbelen, maar ik had niet door wat hij aan het zeggen was. Toen antwoordde Alexa plots 'Sorry, dat heb ik niet goed begrepen'. Buddy zei 'Alexa' en nog wat gebrabbel, en de machine antwoordde 'Wat wil je bestellen?'”, herinnert Corienne zich. "Ik moest luidop lachen toen ik me realiseerde dat Buddy de bestelling had geplaatst", zegt de eigenares van de shoppende papegaai.

(Tagtik/Source: The Sun/Illustration picture: Ryan Hide on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren