Tagtik

Ex-Rode Duivel gered uit de Maas

Gilbert Bodart, ex-doelman van onder meer Standard en de Rode Duivels, is maandagavond door de brandweer uit de Maas gehaald. De ex-doelman wou zelfmoord plegen. Dat meldt Sudinfo.

Het incident vond plaats in Hoei: rond 22.20 uur sprong hij vanaf de Europabrug in de Maas. De brandweer probeerde hem nog te rede te brengen, maar toch sprong hij van de brug. Brandweerlui konden hem daarna wel levend uit het water halen.

Eerder op de dag had Bodart enkele boodschappen op Facebook geplaatst nadat hij naar eigen zeggen voor meer dan 100.000 euro was opgelicht. "Ik ben aan het einde, mijn laatste uren. Ik kan dit kloteleven niet meer aan", zo had hij geschreven.

Na zijn actieve loopbaan als doelman in de jaren 1980 en 1990, raakte Bodart, nu 61 jaar oud, enkele keren in moeilijkheden met het gerecht. Zo raakte hij als trainer bij La Louvière betrokken bij het gokschandaal rond de Chinees Zheyun Ye, later als medeplichtige bij een overval op de Grotten van Han en recentelijk nog in een zaak rond huiselijk geweld.

(Fausto by Tagtik/Source: Sudinfo, HLN/Illustration picture: Pixabay)

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je in België terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Denk je aan Zelfmoord? We zijn er voor je. Je kunt in Nederland met ons geheel anoniem bellen of chatten. Bel gratis 0800-0113 Chat met ons.

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren