Tagtik

Botten Emile gevonden: werd het lichaam verplaatst?

Met de vondst van de resten van de kleine Emile (2) is een einde gekomen aan een maandenlange zoektocht, maar het mysterie rond zijn dood is verre van opgelost.

De resten van de kleine Emile, vermist sinds 8 juli 2023 in Haut-Vernet (Alpes de Haute-Provence), werden zaterdagochtend ontdekt in de buurt van het gehucht Haut-Vernet. Het zou gaan om zijn schedel en enkele botten, dus niet het volledige skelet.

Een wandelaarster trof de resten aan in een gebied dat eerder al werd doorzocht door gespecialiseerde reddingsteams. Ook maandag wordt een ruime zone afgezocht.

Dat de zone waar de resten zijn gevonden, eerder werd doorzocht, roept tal van vragen op, met verschillende hypothesen tot gevolg.

"De botten kunnen op verschillende manieren op de plek zijn beland: een derde partij kan ze daar hebben gebracht, wat zou verklaren waarom sommige botten ontbreken", zo meldde een woordvoerster van de Franse gendarmerie bij CNews over de mogelijkheid dat de botten er werden gebracht nádat de zone werd doorzocht. "Ook het weer kan ervoor hebben gezorgd dat de bodem is veranderd en de botten nu pas zichtbaar werden."

Met gespecialiseerde honden wordt nu gezocht naar andere resten van de peuter.

(Fausto by Tagtik/Source: CNews, Le Parisien/Illustration picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren