Tagtik

Met deze tips vertrek je ontspannen met je kids op reis

Samen met de kinderen op reis, we verlangen er zo naar, zeker na dit bijzondere jaar. Maar hoe zorgen we ervoor dat we die kids tijdens de reis kunnen bezighouden én dat we de juiste dingen meenemen in de bagage? Met deze tips (van ouders!) kan je zelf ook genieten van een ontspannen én welverdiende reis.

In de bagage
Maak een selectie van het favoriete speelgoed van het moment. Dit kunnen wat duploblokken zijn (niet alles!) of kleurboeken en potloden.
Als je nog een baby/peuter hebt is een draagdoek héél handig! Is alvast handiger dan een kinderwagen en neemt minder plaats in.
Met pubers mag je zeker niet vergeten: smartphones, tablets, opladers. Deze zijn ondertussen essentieel geworden voor deze leeftijdsgroep. Je laat hen zelf de rest kiezen, mits het in die bepaalde tas/valies geraakt.

Onderweg
Voor jonge kinderen voorzie je best wat ‘reserve eten’ als: druifjes, letterkoekjes, water …
Je kan je kids tijdens de rit enkele eenvoudige opdrachtjes geven: tel (of laat turven op blaadje) de rode auto’s, de vrachtwagens, de caravans, dieren … die je ziet onderweg. Voor je het weet ben je met de auto 100 km verder. Ook opdrachtjes op voorhand in een envelop steken en elk uurtje een kaartje laten trekken zorgt ervoor dat de tijd sneller voorbij gaat. Mogelijke opdrachtjes: zing je lievelingsliedje van het voorbije schooljaar, tel eens tot 20/50 en terug, noem een dier en de volgende moet met de laatste letter opnieuw een dier zoeken …

Soms kan je kinderen op de GPS al de weg laten mee volgen en hen de plaatsen aanduiden waar je even zal stoppen. Niet alleen de chauffeur, maar ook de passagiers hebben nood om na enkele honderden kilometers eens de benen te strekken. Laat je kids dan ook gerust even rondcrossen, springen …

Oudere kinderen kunnen zich meestal al zelf even bezighouden. Gebruik hun smartphone-kennis in je voordeel! Laat je puber leuke apps downloaden over de reisweg en de bestemming en laat ze hierover vertellen. Er bestaan ook heel wat spelletjes voor onderweg.

Succes!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren