Tagtik

Goedkoper printen doe je zo

Wist je dat we ook kunnen besparen op printen? Zeker iets waar we direct niet aan denken! We printen wekelijks heel wat af: een tekening of oefenblaadje voor de kinderen, een bewijsje van iets, een CST om toch zeker te zijn er altijd eentje bij de hand te hebben (voor het geval onze GSM plat is) … en ga zo maar door. Maar papier en inkt zijn duur!

Met deze tips kan je ook hier op besparen:
Dubbelzijdig afdrukken
Hiermee bespaar je al op papier. Www.greenprint.com is een programma dat je kan gebruiken om goedkoper te printen. De foto’s van een webpagina kan je er weglaten, in grijstinten printen en ook een aantal pagina’s op één pagina printen. Maar dit kan je ook allemaal via de printereigenschappen in je browser. Voordat je gaat printen klik je op de eigenschappen en dan je afdrukken in zwart-wit of grijs, enkele pagina’s op één blad enz.
Minder scherp
Teksten voor eigen gebruik of ietsje minder scherp afdrukken verbruikt ook veel minder inkt. Dit doe je in draft, ecomodus of snelle modus.
Zwart-wit
Wanneer je een document in zwart-wit afdrukt i.p.v. in kleur en dan ook nog ecomodus gebruikt, kan je tot 8 keer goedkoper printen.
Lettertype
Times New Roman verbruikt 34% minder inkt dan Verdana.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren