Tagtik

Luis Enrique bezorgd over terroristische dreiging

Hoe bereid je je voor op een voetbalwedstrijd, hoe belangrijk die ook is, als de autoriteiten zich de afgelopen uren zorgen hebben gemaakt over een terroristische dreiging? Danilo en Luis Enrique bespraken de situatie dinsdag tijdens een persconferentie op de PSG Campus in Poissy, aan de vooravond van de kwartfinale in de Champions League tussen Parijs en Barcelona in het Parc des Princes.

”Het is een moeilijke vraag omdat veiligheid belangrijk is voor iedereen, niet alleen voor de spelers”, legt de Portugese verdediger uit. We moeten ons concentreren op het voetbal en dan zijn er mensen die voor ieders veiligheid kunnen zorgen.” Zijn coach ging nog een stapje verder: “Wie is er niet bezorgd? Iedereen is bezorgd. Ik hoop dat we dit onder controle krijgen en dat het bij dreigementen blijft en er niets gebeurt.”

Als reactie op de dreigementen van Islamitische Staat, die zijn volgelingen heeft opgeroepen om de vier stadions aan te vallen die deze week betrokken zijn bij de Champions League, waaronder het Parc des Princes, kondigde minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin dinsdag aan dat de beveiliging “aanzienlijk zou worden versterkt”.

(Loïc Tanzi/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren