Tagtik

Dreiging nabij: Russen focussen zich op nieuwe trofee

De Russische strijdkrachten hebben een nieuw doelwit. De Oekraïense opperbevelhebber Oleksandr Syrsky bevestigt het Russische plan en waarschuwt iedereen. Moskou wil immers heel gauw nog een nieuwe trofee binnenhalen. 

Het veroveren van de oostelijke kolonie Chassiv Iar (in Donbass): dit is het nieuwe doel van Moskou, meldt The Daily Digest. Volgens Syrsky zou Rusland deze grondgebieden mogelijk kunnen binnenvallen tegen 9 mei 2024 (“Dag van de Overwinning”). In een verklaring op Telegram zei de opperbevelhebber dat de situatie in het oosten van het land “aanzienlijk is verslechterd”, dus het is niet onwaarschijnlijk dat de Russische strijdkrachten met een nieuwe trofee zullen zwaaien.

Er blijft echter één hoop over: de Oekraïense verdediging, die tot nu toe nooit heeft toegegeven aan een vijandelijke opmars.. De Oekraïeners houden stand... Syrsky benadrukt: “De plannen van de vijand worden belemmerd door de heldhaftige verdediging van onze brigades, die zich letterlijk in de grond verankerden en de dagelijkse aanvallen van de vijand tot nu toe steeds afsloegen.”

De dreiging is er wel degelijk, want de Russische militaire leiders hebben naar verluidt hun soldaten effectief de opdracht gegeven om Chassiv Yar in de komende dagen te veroveren.

(SR and AsD for Tagtik/Source: The Daily Digest/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren